Haq to‘lanadigan stajirovka: huquqiy asoslari, ijtimoiy ahamiyati va dolzarb muammolar - Xayriddin Sirojiddinovich Fayziyev; Shaxzod Abbos o‘g‘li Nurnazarov (Science and Education, 2025)
Mamlakatimizda yoshlarga oid davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biri bu - ularni mehnat bozoriga tayyorlash, kasbiy ko‘nikmalarni shakllantirish va amaliyot orqali malakasini oshirishdan iboratdir. Ayniqsa, oliy ta’lim muassasalarida tahsil olayotgan talabalarning stajirovka (amaliyot) jarayonlari ularning nazariy bilimlarini amaliyot bilan uyg‘unlashtirishda muhim o‘rin tutadi.