Молиявий технологияларнинг молиявий саноат транформацияси ва иқтисодий самарадорликни оширишдаги аҳамияти - Абдумалик Ортиғалиевич Рўзиев (Science and Education, 2025)
Иқтисодиётнинг асосий соҳаси ҳисобланган молия тизимини рақамли модернизация қилиниши натижасида инновацион технологиялар тамойилларига асосланиб амалга оширилаётган узлуксиз таркибий ўзгаришлар жараёни маҳсулот ва хизматлар таркиби ҳамда сифатига аҳамиятли таъсир кўрсатиш билан бир вақтда халқаро амалиётда бизнеснинг янги тури - FinTech компанияларининг пайдо бўлишига олиб келди. Мақолада молиявий технологияларнинг хусусиятлари, глобал ва маҳаллий молия тизимининг фаолиятига таъсири, молиявий технологиялар саноати бозорининг асосий технологик йўналишлари ва кўрсаткичлари, бу борада Ўзбекистонда ишлаб чиқилган тадбир ва мақсадлар тадқиқ этилган.