Ayiruv va nafas tizimlarining yosh xususiyatlari va gigiyenasi - Husnidabonu Abdurashidova; Odina Numonjonova; Mohichehra Mahammadjonova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada ayiruv va nafas tizimlarining anatomo-fiziologik rivojlanishi, ularning yoshga xos xususiyatlari hamda gigiyenik talablari atroflicha yoritilgan. Har ikki tizimning bolalik va o‘smirlik davrida qanday rivojlanishi, qanday omillar ularning faoliyatiga ta’sir etishi ilmiy manbalarga asoslanib bayon etilgan. Shuningdek, ayiruv va nafas tizimlari salomatligini saqlashga qaratilgan amaliy gigiyenik tavsiyalar keltirilgan. Maqola pediatriya, anatomiya, fiziologiya va gigiyena sohasida tahsil olayotgan talaba va mutaxassislar uchun foydalidir.