Musiqa savodi faoliyatida multimedia vositalaridan foydalanishning amaliy ahamiyati - Islom Ilxom o‘g‘li Axtamov (Science and Education, 2025)
Mazkur maqolada musiqa savodini shakllantirish va rivojlantirish jarayonida multimedia vositalaridan foydalanishning ahamiyati yoritilgan. Maqolada multimedia vositalarining afzalliklari, ularning musiqa savodxonligini oshirishdagi funksional vazifalari hamda amaliyotda qo‘llanilish tajribalari haqida so‘z yuritiladi. Ushbu annotatsiyada aynan musiqa savodi darslarida multimedia vositalaridan foydalanishning amaliy ahamiyati, ularning pedagogik imkoniyatlari va natijadorligi yoritib beriladi. Musiqa savodi darslarida bunday vositalardan foydalanish orqali o‘quvchilarning musiqiy eshitish, tahlil qilish, eslab qolish va ijodiy fikrlash qobiliyatlari sezilarli darajada oshadi. An’anaviy dars metodikasi bilan solishtirilganda, multimedia yondashuvi interaktivlik, didaktiklik va vizual yondashuv orqali o‘quv jarayonini jonlantiradi.