Pedagoglar faoliyati jarayonida salomatlik madaniyatining ahamiyati va o‘rni - Azimaxon Odiljon qizi Kamolova; Go‘zal Xolmuhammad qizi Rustamova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada Pedagoglar va o‘quvchilar o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlarni, o‘quv jarayoni va ta’lim-tarbiya tizimi orqali shakllanuvchi sog‘lom psixologik, jismoniy va ijtimoiy muhitdir. Bu tushuncha o‘qituvchi va ta’lim oluvchilarning sog‘lig‘ini saqlash va mustahkamlashga, ta’lim jarayonida stress va zo‘riqishni kamaytirishga yo‘naltirilgan ta’lim jarayonalari va insonning sog‘lig‘ini saqlash va mustahkamlashga yo‘naltirilgan xulq-atvori, bilimlari va amaliy ko‘nikmalari yig‘indisini pedagogik salomatlik tashkil etadi. Salomatlik madaniyati nafaqat jismoniy holatni, balki ruhiy va ijtimoiy sog‘lomlikni ham o‘z ichiga oladi.