Oilada yuzaga keladigan nizolarning bola ijtimoiylashuvi va tarbiyasiga ta’siri hamda nizolarning ijtimoiy-psixologik xususiyatlari - Marat Allanazarovich Utepbergenov; Malika Olim qizi Roziqova (Science and Education, 2025)
Oilaviy nizolar - bu oila a’zolari o‘rtasidagi qarama-qarshi munosabatlar, motivlar va muayyan vaziyatda bir-biriga mos kelmaydigan maqsadlar asosida yuzaga keladigan kelishmovchiliklarni bildiruvchi tushuncha bo‘lib, ushbu maqolada oilaviy munosabatlar, oilada nizolarning turlari va yuzaga kelish sabablari hamda oiladagi nizolarning farzand tarbiyasiga ta’siri psixologik jihatdan tahlil qilingan va ma’lumotlar berilgan.Nazariy ma’lumotlar asosida tavsiyalar ishlab chiqilgan.