Milliy cholg‘ularda ansambl ijrochiligi - Ermat Majidovich Fayzullayev (Science and Education, 2025)
Ijrochilarning ansamblning yangi shakllarini izlashga intilishi cholg‘u ijrochilik madaniyatining tabiiy rivojlanish jarayonini aks ettiradi. Musiqa ijrochiligining rivojlanish jarayonida musiqa makonida va umuman ijrochilik san’atida mustaqil hodisani ifodalovchi juda xilma-xil ansambl cholg‘u shakllari va janrlari paydo bo‘ldi. milliy cholg‘ularda ansambl ijrochiligi O‘zbekiston musiqa san’atining boy merosi bo‘lib, xalqning an’analari, tarixi va ruhiyatini aks ettiradi. Zamonaviy ijodkorlar tomonidan yangi usullar va texnikalar qo‘llanilishi milliy ansambl ijrochiligini yanada rivojlantirishga xizmat qiladi.