Maktab yoshidagi bolalarni badiiy-estetik tarbiyalash nazariyasi va amaliyoti muammolariga munosabatni shakllantirish - Gulshan Ramazonovna Ne’matova (Science and Education, 2024)
Maqolada shaxsiyat va estetik madaniyatni shakllantirishning eng qulay yoshi, boshlang‘ich maktabda muhimdir. Tabiatning, atrofdagi odamlarning, narsalarning go‘zalligini his qilish bolada alohida emotsional-ruhiy holatlarni yuzaga keltiradi, hayotga bevosita qiziqish uyg‘otadi, qiziquvchanlikni kuchaytiradi, tafakkur, xotira, iroda va boshqa psixik jarayonlarni rivojlantiradi. Badiiy-estetik ta’lim - go‘zallik tuyg‘usini maqsadli ravishda tarbiyalash, san’at va hayotdagi go‘zallikni idrok etish va ko‘rish, unga baho berish qobiliyatini shakllantirish jarayonidir. Badiiy-estetik tarbiyaning vazifasi badiiy didni shakllantirishdan iborat. Badiiy-estetik ta’lim tizimi sizni atrofdagi go‘zallikni, atrofdagi haqiqatda ko‘rishga o‘rgatish uchun mo‘ljallangan.