Klassik musiqalarni jaz musiqasiga aylantirib chalishning nazariy asoslari - Shodiyona Azizovna Erkinova (Science and Education, 2024)
“Folklor” so‘zi bilan bog‘liq tushunchalar o‘ziga xos xususiyatlarga ega, bu so‘zning Evropa ma’nosiga har doim ham o‘xshamaydi. Shimoliy Amerikada ham, Janubiy Amerikada ham alohida sharoitlarda yangi jamiyat va yangi madaniyat shakllandi va metropoldagidan farq qiladigan madaniy va tarixiy naqshlarni keltirib chiqardi. Jazz borligining boshidanoq bahs-munozaralar, ba’zan hatto shiddatli mavzu bo‘lib kelgan. Musiqa ijodining tan olingan va jahon miqyosida keng tarqalgan turiga aylangan bugungi kungacha u tadqiqotchilar oldida juda ko‘p muammolarni qo‘ymoqda.