XXR investitsion siyosatining istiqboldagi tendensiyasi - Bobojonov, Jasur Baxtiyor oʻgʻli (Science and Education, 2024)
XXR investitsion siyosatining istiqboldagi tendensiyalari innovatsion rivojlanish, raqamli iqtisodiyot va yashil texnologiyalarga qaratilgan. Xitoy, yuqori texnologiyali sanoatga, sun’iy intellekt, biotexnologiya va energiya samaradorligi loyihalariga investitsiyalarni koʻpaytirishga intilmoqda. "Bitta yoʻl, bir jahon" tashabbusi doirasida, Xitoy global savdo va investitsiya hamkorligini mustahkamlashga qaratilgan strategiyalarni amalga oshiradi, bu esa mintaqalararo iqtisodiy integratsiyani kuchaytiradi. Shuningdek, Xitoy hukumatining "yashil" siyosatlari orqali ekologik barqarorlikka e’tibor qaratiladi. Investitsiyalarni ekologik jihatdan toza texnologiyalarga yoʻnaltirish, global iqlim oʻzgarishlariga qarshi kurashda muhim ahamiyatga ega. Umuman olganda, XXR investitsion siyosati jahon iqtisodiyotidagi oʻzgarishlarga javob berish va global investitsiya oqimlarida muhim oʻrinni egallash uchun innovatsion va barqaror yondashuvlarni qoʻllaydi. Bu jarayon, nafaqat Xitoyning oʻz iqtisodiy potentsialini oshiradi, balki global iqtisodiy rivojlanishga ham ijobiy ta’sir koʻrsatadi.