Yoshlarning moliyaviy savodxonligini oshirishning O‘zbekiston iqtisodiyotiga ta’siri - Pulatova, M.B.; Abdulatipova, R.Sh. (Science and Education, 2024)
Ushbu maqolada yoshlarning moliyaviy savodxonligini oshirishning O‘zbekiston iqtisodiy rivojlanishiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Moliyaviy savodxonlik shaxsiy moliyani yaxshilash, jamg‘armalarni ko‘paytirish, investitsiyalarni ko‘paytirish va barqaror iqtisodiy rivojlanishga hissa qo‘shadigan muhim jihatdir. Tadqiqot O‘zbekiston yoshlari moliyaviy savodxonligining hozirgi darajasini tahlil qilish, shuningdek, xalqaro tajriba va moliyaviy savodxonlikni oshirishning mumkin bo‘lgan yo‘llarini o‘rganishga asoslangan.