Aromatik polisulfonlar - Rayimov, Zuhriddin Xayriddin o’g’li; Haytiyev, Shaxruz Botir oʻgʻli; Usmonov, Safar Baxronovich (Science and Education, 2024)
Texnik taraqqiyot tezlashishi kimyoviy mahsulot assortimenti oshishi, mehnat unumdorligi va plasmassalardan buyumlar sifati oshishi ma’lum darajada polimer materiallarning yangi turlarini olish o’zlashtirish va qo’llash bilan bog’liqdir. Havo va kosmik mexanikaning rivojlanishi bilan yuqori atmosfera bardoshligiga, issiqlikka, uzoq muddat xizmat qilishlikka ega bo’lgan polimerlarga ehtiyoj ortib bormoqda. Ushbu maqolada yuqori yuklamalar uchun eng istiqbolli issiqbardosh plastiklar bo’lgan aromatik polisulfonlarning imkoniyatlari yoritilgan.