Me’moriy muhitni shakllantirishning landshaft masalalari - Xodjayazov, Atabek Shuxratovich (Science and Education, 2024)
Ushbu tezisda landshaft arxitekturasining shahar arxitektura muhitini shakllantirishdagi o‘rni, ahamiyati haqida so‘z boradi. Hududlarni landshaft tashkil etishda qo‘llaniladigan uslublar hamda landshaft dizayni elementlarining turlari bo‘yicha fikrlar bayon etilgan.