Mo‘yna ishlab chiqarishda bir vannali oshlash - Sattorova, G.T. (Science and Education, 2024)
O’zbekiston Respublikasi xalq xo'jaligining iqtisodiy va ijtimoiy yo’nalishlarida ishlab chiqarishni mamlakatimiz hamda chet el fan va |texnikasining ilg'or yutuqlari asosida tubdan isloh qilish, texnologik jarayonlarni ommaviy qo’llash, ilmiy-texnik taraqqiyotni tezlashtirish, ishlab chiqarishning ichki imkoniyatlaridan to’la foydalangan holda, uning unumdorligini oshirish kabi vazifalar belgilangan. Bugungi kunda chorvachilikning ahvoli va rivojlanishi charm va mo’yna xomashyosining sifati va miqdoriga muhim ta’sir ko'rsatadi. Hayvon terilariga ishlov berish insoniyatning qadimiy mashg'ulotlaridan biri hisoblansa-da, ammo ishlov berish usullari bir necha yuz yillar davomida soddaligicha qolib kelgan. Ushbu maqolada biz mo’yna ishlab chiqarishda oshlashning ustivor yo’nalaishlari haqida ma’lumot beramiz.