Monoxlorsirka kislotasini ftalidometilefirining biologik faolligini nazariy o‘rganish - Nasirdinov, Abrorbek Adhamjon o‘g‘li; To‘rayev, Sherzod Baxodirovich; Toshov, Hamza Sayidmurodovich (Science and Education, 2024)
Bugungi kunda kimyoda yangi moddalar sintez qilingani sari moddaning fizik-kimyoviy xossalarigina qolmay uning biologik faolligini tekshirish talab darajasida bo‘lmoqda. Biologik faolligini o‘rganishga esa juda ko‘p mablag‘ va vaqt kerak. Buni nazariy jihatdan o‘rganishda Pass (on-line) dasturi kerak hissoblanadi. Ushbu tadqiqotimizda Monoxlorsirka kislotasining ftalimidometil efirining biologik faolligini Pass (on-line) dasturida tekshirish natijalari keltirilgan.