Bolalarda yuqumli mononukleozni kechishini klinik-epidemiologik xususiyatlari - Mustaeva, G.B.; Tirkashev, O.S.; Omonturdiyev, N.S. (Science and Education, 2024)
Maqolada Samarqand viloyatida yashovchi 1 yoshdan 14 yoshgacha bo’lgan 142 nafar bemorda yuqumli mononukleozning klinik kechish xususiyatlari to’grisida ma’lumot keltirilgan. Aniqlanishicha, xozirgi bosqichda kasallik klinik kechishini barcha xususiyatlarini saqlab qoladi. Yuqumli mononukleoz bilan kasallangan bolalarga kasallik tashxisi o’z vaqtida, aniqlik bilan qo’yilsa, kasallangan bemorlarda davo samaradoligi, isitma davomiyligini kamaytirish, limfa tugunlaridagi proliferativ sindromni og’irligini va sitoliz jarayonini tezroq to’xtatish bilan namoyon bo’ladi.