Maktabgacha talim tashkilotida bo‘lajak tarbiyachilarda ijodkorlikni rivojlantirish - Abdukarimova, Shaxnozaxon Nabievna (Science and Education, 2024)
Maqolada bo‘lajak tarbiyachilarda maktabgacha yoshdagi bolalarning badiiy va estetik rivojlanishini tashkil etishga tayyorlash muammosiga bag'ishlangan. O‘zbekiston Respublikasida badiiy ta’lim konsepsiyasining asosiy uslubiy jihatlari ochib berilgan. Badiiy ta'lim kontseptsiyasini amalga oshirish sharoitida maktabgacha ta'lim tashkilotlarining bo'lajak o'qituvchilarini tayyorlashdagi ba’zi pozitsiyalar tavsiflanadi.