Maktablarda zamonaviy virtual labaratoriyalarni tashkil etish metodikasi - Zoirov, Sanjaridin Xolmuminovich; Sirojiddinov, Shohijahon Husanboy o‘g‘li; Patinov, Jo’rabek Ravshanovich (Science and Education, 2024)
Maktabda fizika loboratoriya ishlari va amaliy tajribalarni PhET Internativ Simulatsiyalari usullari yordamida bajarish imkoniyatlari ko'rib chiqildi. Biz PhET Internativ Simulatsiyalari yordamida matematik tebranishlarga doir laboratoriya ishi virtual holatda o‘tkazildi. PhET Internativ Simulatsiyalari yordamida olingan natijalar bilan real loboratoriya ishining natijalari solishtirildi.