Tilning kelib chiqishi masalalari va tilshunoslik fanining shakllanishiga doir nazariy qarashlar - Iroda Yormamatovna Beknazarova; Zarina Fozil-qizi Sayfullayeva (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada tilshunoslik fanining vujudga kelishi, uning o‘rganish obyekti hamda tilning kelib chiqishi haqidagi nazariyalar tahlil qilinadi. Til va tafakkur, til va jamiyat o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik yoritilib, tilning ijtimoiy hodisa sifatidagi mohiyati asoslab beriladi. Shuningdek, tilning rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar, zamonaviy tilshunoslikning asosiy yo‘nalishlari hamda globallashuv davrida tilning ahamiyati haqida fikr yuritiladi.