Tarbiyasi og‘ir o‘quvchilarning xissiy sohalarini rivojlanganligini diagnostika qilish - Muhayyo Toʻlqinjon-qizi Bozorova (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada tarbiyasi og‘ir o‘quvchilarning hissiy sohalari rivojlanganlik darajasini diagnostika qilishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. O‘quvchilarning emotsional holati, hissiy barqarorligi, o‘z his-tuyg‘ularini boshqarish qobiliyati hamda atrofdagilar bilan emotsional munosabatlarini aniqlashga qaratilgan diagnostik metodlar tahlil qilingan. Shuningdek, hissiy rivojlanish darajasini baholash mezonlari va psixologik diagnostika usullarining samaradorligi ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari tarbiyasi og‘ir o‘quvchilar bilan olib boriladigan korreksion va profilaktik ishlarni takomillashtirishga, ularning ijtimoiy moslashuvi hamda shaxsiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlashga xizmat qiladi.