Tijorat banklarida mikroqarzlash tizimining mikrobiznes rivojiga ta’siri (Sanoat qurilish banki Andijon filiali misolida) - Shoxruxbek Toxirjon-o‘g‘li Sultonboyev (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada tijorat banklarida mikroqarzlash tizimining mikrobiznes subyektlari rivojiga ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqot obyekti sifatida Sanoat qurilish banki Andijon filiali faoliyati misol qilib olingan. Ishda mikroqarzlar hajmi, kredit portfelining sifati, muammoli kreditlar darajasi hamda kreditlarning qaytuvchanlik ko‘rsatkichlari dinamikasi o‘rganildi. Shuningdek, raqamli kreditlash va skoring mexanizmlarining mikrobiznesni moliyalashtirish samaradorligiga ta’siri baholandi. Tahlil natijalari mikroqarzlash tizimi hududiy tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlashda muhim moliyaviy instrument ekanini ko‘rsatdi. Tadqiqot yakunida mikrobiznes subyektlarini kreditlashni yanada kengaytirish bo‘yicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqildi.