Talabalarda tanqidiy fikrlashni rivojlantirishning kognitiv-psixologik asoslari - Sarvinoz Sharifjon-qizi Xakimova (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada talabalarda tanqidiy fikrlashni rivojlantirishning kognitiv-psixologik mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda metakognitsiya, ishchi xotira, ijro funksiyalari va motivatsiyaning tanqidiy fikrlashga ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, oliy ta’lim muassasalarida tanqidiy fikrlashni rivojlantirishga xizmat qiluvchi pedagogik texnologiyalar yoritilgan. Zamonaviy tadqiqotlar asosida tanqidiy fikrlashning talaba shaxsiyati va akademik muvaffaqiyatdagi o‘rni ochib berilgan.