Zamonaviy oilalarda gender rollarining psixologik tahlili - G.A.Tursunbayeva (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy oilalarda gender rollarining psixologik jihatlari tahlil qilinadi. Oiladagi erkak va ayolning ijtimoiy hamda psixologik vazifalari, gender stereotiplarining oilaviy munosabatlarga ta’siri va zamonaviy jamiyatda gender tengligining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, oilada rollarning o‘zgarishi, o‘zaro hurmat va psixologik moslashuv masalalari ilmiy nuqtai nazardan ko‘rib chiqiladi.