Inklyuziv taʼlimda oʻqituvchining roli va zamonaviy yondashuvlar - Sarvinoz Yuldashaliyeva; Azimaxon Odiljon-qizi Kamolova (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada inklyuziv taʼlim tizimida oʻqituvchining roli va zamonaviy yondashuvlar chuqur tahlil qilinadi. Nazariy va amaliy manbalar asosida oʻqituvchining inklyuziv muhitda samarali faoliyat yuritishi uchun zarur boʻlgan kompetensiyalar, metodlar va yondashuvlar yoritiladi. Tarixiy va zamonaviy konsepsiyalar, shuningdek, mahalliy va xalqaro tajribalarga asoslangan holda, inklyuziv taʼlimni rivojlantirishda oʻqituvchining yetakchi oʻrni ilmiy nuqtai nazardan baholanadi. Tadqiqotda yangi pedagogik texnologiyalar va muammolar ham koʻrib chiqiladi.