Kompetensiyaga asoslangan ta’lim va PISA topshiriqlarini o‘quv jarayoniga integratsiya qilish - Ma’mura Oman-qizi Musurmonova; Soliha Normuhammad-qizi To‘ychiyeva (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada kompetensiyaga asoslangan ta’limning mazmun-mohiyati hamda PISA topshiriqlarini o‘quv jarayoniga integratsiya qilishning pedagogik ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchilarning funksional savodxonligi, tanqidiy va mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishda PISA usullarining o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, dars jarayonida kompetensiyaviy yondashuv asosida PISA tipidagi topshiriqlardan foydalanishning samarali metodlari, ularning ta’lim sifati va natijadorligiga ta’siri ko‘rib chiqilgan. Maqolada o‘quvchilarning hayotiy vaziyatlarda bilimlarni qo‘llash, muammoni hal etish va mustaqil qaror qabul qilish kompetensiyalarini shakllantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.