Akseleratsiya sharoitida o‘quvchilarda “men” konsepsiyasining rivojlanish xususiyatlari - Oydina Vadimovna Botirova (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy akseleratsiya jarayonlari fonida maktab o‘quvchilarida “Men” konsepsiyasining shakllanishi va rivojlanishi psixologik jihatdan tahlil qilinadi. Akseleratsiya tushunchasi, uning biologik, psixologik va ijtimoiy o‘lchamlari ko‘rib chiqiladi. O‘quvchilarning jismoniy, kognitiv va shaxsiy etuklik darajalari o‘rtasidagi nomuvofiqlik “Men” konsepsiyasining shakllanishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi tadqiq etiladi. Shuningdek, oila muhiti, tengdoshlar ta’siri va maktab iqlimining bu jarayondagi roli ilmiy nuqtai nazardan baholanadi. Tadqiqot natijalari akseleratsiya sharoitida “Men” konsepsiyasini rivojlantirishga yo‘naltirilgan psixologik-pedagogik yondashuvlarni ishlab chiqishga asos bo‘ladi.