XIX-XX asrlarda Markaziy Osiyoda ta’lim-tarbiya tizimi - Azamat Ahmadali-o‘g‘li Boydavlatov; Nozima Mirzajon-qizi Xakimova (Science and Education, 2026)
Ushbu tadqiqot XIX asrning ikkinchi yarmi va XX asr davomida Markaziy Osiyoda ta’lim-tarbiya tizimining bosqichma-bosqich rivojlanishini yoritib beradi. Maqolada an’anaviy maktab va madrasalardagi o‘qitish uslublarining o‘zgarishi, Jadidchilik harakatining ma’rifiy ahamiyati hamda sovet hokimiyati yillarida tizimning to‘liq dunyoviylashuvi jarayonlari qiyosiy tahlil qilingan.