Matematika darslarida raqamli texnologiyalar asosida o‘quv jarayonini tashkil etish - Diana Akmal-qizi Yusupova (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada matematika darslarida raqamli texnologiyalardan foydalangan holda o‘quv jarayonini tashkil etish muammolari va imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot GeoGebra, Desmos, Google Classroom, Quizizz va LearningApps kabi raqamli vositalar orqali darsni loyihalashning nazariy asoslarini tahlil qiladi. Kuzatish, pedagogik tajriba va so‘rovnoma metodlari asosida 7-11-sinf o‘quvchilari ishtirokida o‘tkazilgan eksperiment natijalari ko‘rsatdiki, raqamli texnologiyalar o‘quvchilarning fanga qiziqishini 26 foizga, vizual tasavvur ko‘nikmalarini 43 foizga oshiradi. Maqolada raqamli darsni bosqichma-bosqich tashkil etish modeli taqdim etiladi va amaliy tavsiyalar beriladi.