Oliy ta’lim muassasalarida pedagogika fanlarini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarni rivojlantirish metodikasi - Dilshodbek Yuldashali-o‘g‘li Abdullayev; Zeboxon Qudratbek-qizi Majidova (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida pedagogika fanlarini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarni joriy etish va rivojlantirish metodikasi ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda interfaol o‘qitish metodlari, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT), modul va kredit-modul tizimlari, masofaviy ta’lim hamda aralash o‘qitish (blended learning) tizimlarining oliy ta’limdagi o‘rni va ahamiyati ko‘rsatilgan. Maqolada pedagogika fanlarini o‘qitishda samaradorlikni oshirish uchun metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan va amaliy yondashuvlar tahlil qilingan.