Inklyuziv ta’limda pedagogik mahoratning oʻrni - Gulhayo Odiljon-qizi Abdulmoniyeva; Azimaxon Odiljon-qizi Kamolova (Science and Education, 2026)
Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim muhitida pedagogik mahoratning tutgan oʻrni va ahamiyati tahlil qilinadi. Inklyuziv ta’lim - bu turli jismoniy, aqliy va hissiy imkoniyatlarga ega boʻlgan oʻquvchilarni umumta’lim maktabida birga oʻqitish tizimi boʻlib, unda pedagog hal qiluvchi rol oʻynaydi. Maqolada inklyuziv sinflarda ishlayotgan oʻqituvchi e’tibor berishi zarur boʻlgan jihatlari, pedagogning kasbiy va shaxsiy kompetensiyalari, shuningdek, maxsus ehtiyojli bolalar bilan samarali muloqot oʻindagi usullar va yondashuvlar yoritilgan. Kalit soʻzlar: inklyuziv ta’lim, pedagogik mahorat, maxsus ehtiyojli bolalar, differensial yondashuv, individual ta’lim rejasi, pedagogik kompetensiya, moslashuvchan oʻqitish, oʻquvchi farovonligi, hamkorlik