Bo‘lajak mutaxasislarda kasbiy va shaxsiy sifatlarni shakllantirishda amaliyotning o‘rni - Gulshoda Naimjonova; Azimaxon Odiljon-qizi Kamolova (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak mutaxassislarida kasbiy va shaxsiy sifatlarni shakllantirish jarayonida amaliyotning o‘rni keng ilmiy asosda tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida nazariya va amaliyot uyg‘unligining ahamiyati, amaliy faoliyat orqali kompetensiyalarni rivojlantirish, shaxsiy fazilatlarni shakllantirish mexanizmlari yoritiladi. Shuningdek, maqolada amaliyotning pedagogik, psixologik va metodologik jihatlari, uning samaradorligini oshirish yo‘llari, zamonaviy mehnat bozori talablariga moslashuv masalalari ham ko‘rib chiqiladi. Amaliyot orqali talabalar real ish muhitida o‘z bilimlarini mustahkamlashlari, kasbiy malakalarini rivojlantirishlari va shaxs sifatida kamol topishlari asoslab beriladi.