O‘zbekona tarbiyaning tarixiy va milliy asoslari, tarbiyada urf-odatlarni tutgan o‘rni - Azizbek Hamidjon-o‘g‘li Qoraboyev (Science and Education, 2026)
Shaxs rivojlanib borar ekan uning rivojlanish jarayoniga tasi etuvchi olillarining asosiy bosqichlaridan biri bu tarbiya jarayonidir. Ushbu maqola orqaliy O‘zbekistonda o‘sib kelayotga yosh avlodni tarbiyaviy dunyoqarashiga o‘zbekona milliy tarbiyaga ijobiy tasir ko‘rsatuvchi omillar yoritilgan.