Umumiy pedagogika tamoyillari asosida inklyuziv ta’limni rivojlantirish - Dilbarxon Valijonova (Science and Education, 2026)
Mazkur maqolada umumiy pedagogika tamoyillari asosida inklyuziv ta’limni rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Inklyuziv ta’limning mohiyati, maqsadi, vazifalari hamda pedagogik tamoyillar asosida tashkil etilishining ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, maxsus ehtiyojli bolalarni jamiyatga moslashtirish, ularga teng ta’lim imkoniyatlarini yaratish va pedagoglarning kasbiy kompetensiyasini oshirish masalalari haqida fikr yuritilgan.