Кузги бўғдойнинг янги “Орол” навининг бирламчи уруғчилиги - Бисенбай Арепович Бекбанов; Оракбай Нагиметов; Гулбаниу Маратовна Джулдасова (Science and Education, 2026)
Мақолада кузги буғдойнинг янги навини бирламчи уруғчилиги бўйича ўтказилган тадқиқот натижалари келтирилган. Ўрганилаётган ойлаларнинг махсулдорлик кўрсаткичлари, вегетация даври, туплаш коэффициенти, хосилдорлик кўрсаткичлари ва унга таъсир қилувчи омиллар атрофлича баҳоланиб, энг яхши ойлалар танлаб олиниб, иккинчи йилги авлодларни синаш кучатзорига утказилган.