Travmatik epilepsiya biomarkerlari bo‘yicha tadqiqotlarning rivojlanishi - Aliye Sabriyevna Velilyayeva; Xislat G‘olibjon-o‘g‘li Zubaydullayev (Science and Education, 2026)
Travmatik epilepsiya (post traumatic epilepsy, PTE) - travmatik miya shikastlanishining og‘ir asoratidir va sud-tibbiyot ekspertizasida murakkab muammo hisoblanadi. So‘nggi yillarda ko‘plab biomarkerlar shikastlanish va kasalliklarni tashxislash, davolash hamda prognoz qilishda qo‘llanilmoqda. Epilepsiya tadqiqotlari sohasida PTE biomarkerlari bo‘yicha ko‘plab ishlar mavjud. Ushbu maqolada so‘nggi yillarda PTE biomarkerlari bo‘yicha olib borilgan tadqiqotlar natijalariga sharh beriladi, bu esa PTE sud-tibbiyot ekspertizasiga asos bo‘lishi maqsadida tayyorlangan.