Umar Xayyomning ta’lim-tarbiyaga oid fikrlari - Mohlaroy Shuxratbekova; Ilmiy maslahatchi: M.Mirzakarimova (Science and Education, 2026)
Ushbu maqola qomusiy olim, ruboiynavis Umar Xoyyomning hayot yo‘li va yozgan buyuk asarlari hamda uning matematika, algebra, falakiyot fanlariga qo‘shgan hissasi haqida ma’lumot beradi. Bundan tashqari, uning ta’lim - tarbiyaga oid fikrlarini, bilim va donolikning inson hayotidagi ahamiyati, ratsionallik va skeptitsizmning qadri haqidagi qarashlarini alohida ko‘rib chiqadi.