Inson stressini kamaytirishda musiqa terapiyasi samaradorligini nazariy asoslarda o‘rganish ilmiy tadqiqotlari - Azizbek Rustam o‘g‘li Rustamov (Science and Education, 2026)
Mazkur ilmiy tadqiqot “Inson stressini kamaytirishda musiqa terapiyasi samaradorligini nazariy asoslarda o‘rganish ilmiy tadqiqotlari” mavzusiga bag‘ishlangan. Unda stress fenomenining psixologik va fiziologik mohiyati, uning inson ruhiy holati va umumiy salomatligiga ta’siri nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda musiqa terapiyasining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va stressni kamaytirishdagi samaradorligini tushuntiruvchi ilmiy konsepsiyalar yoritiladi. Musiqaning emotsional regulyatsiya, kognitiv jarayonlar va neyrofiziologik tizimlarga ta’siri ilmiy manbalar asosida izohlanadi. Shuningdek, musiqa terapiyasi samaradorligini aniqlashda qo‘llaniladigan metodlar - eksperiment, psixodiagnostika, kuzatuv va taqqoslash uslublari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari musiqa terapiyasini stressni kamaytirishda samarali, xavfsiz va ilmiy asoslangan usul sifatida baholash imkonini beradi.