TPR orqali fe’llar va buyruq gaplarni o‘rgatish (amaliy misollar asosida) - Barnoxon Odiljonovna Toshboyeva; Ibrohimjon Ilxomjon o‘g‘li Bo‘lishev (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada chet tilini o‘qitishda Total Physical Response (TPR) metodidan foydalanib fe’llar va buyruq gaplarni o‘rgatish haqida yoritilgan. Tadqiqot amaliy dars tajribasi asosida olib borilgan bo`lib, boshlang‘ich sinfdagi o‘quvchilarning ingliz tilidagi fe`l va buyruq gaplarni jismoniy harakatlar orqali o‘zlashtirish jarayoni tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari TPR metodining o‘quvchilarning tinglab tushunish, eslab qolish va darsga qiziqishini oshirishdagi samaradorligini ko‘rsatadi. Maqolada TPR metodini dars jarayonida qo‘llash bo‘yicha amaliy tavsiyalar ham berilgan.