Ingliz va oʻzbek tillarini qiyoslash orqali o‘rgatish texnikalarini modernizatsiya qilish - Mexriniso Obid qizi Rizaqulova (Science and Education, 2025)
Xorijiy tillarni o‘qitish usullarini takomillashtirish dunyo ta’lim tizimining bugungi kundagi eng aktual masalalaridan biridir. Bugunimizning har bir sohasi: kasbiy, madaniy-ma’rifiy va akademik yo‘nalishlarda chet tillarini o‘rganishning ahamiyati oshib borayotganligi sababli o‘qitish texnikalarini izchillik bilan takomillashtirish muhimdir. Ushbu maqolada xorijiy tillarni o‘qitish metodologiyasini modernizatsiya qilish muammolari, xususan O‘zbekiston ta’lim tizimi talqinida tahlil qilinadi hamda xorij tajribasi bilan taqqoslanadi.