Boshlang‘ich sinf ona tili darslarida o‘quvchilarning tanqidiy va ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish - Bekmurza Gulimbetovich Dilanov (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf ona tili darslarida o‘quvchilarning tanqidiy va ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari muhokama qilingan. Til bilan bog‘liq ko‘nikmalar - bu til o‘rganuvchining til birliklari bilan analitik xarakterdagi amaliyot olib borish qobiliyati, me’yoriy ko‘nikmalar esa - bu til egasining nutqiy faoliyatida tilning barcha me’yorlariga, shu jumladan to‘g‘ri yozish me’yorlariga ham bo‘ysunish qobiliyati degan modul asosida tuzilgan.