Zamonaviy pedagogik texnologiyalar va pedagogik mahorat - ta’lim samaradorligining asosiy omillari - Shahnoza O‘tkir qizi Pirnazarova (Science and Education, 2025)
Bugungi globallashuv sharoitida ta’lim tizimidan talab qilinadigan vazifalar tobora murakkablashib bormoqda. Yangi avlodni mustaqil fikrlovchi, ijodkor, yangilikka ochiq va raqobatbardosh mutaxassis sifatida tayyorlash zamonaviy pedagogning eng muhim vazifalaridan biridir. Bunday natijaga an’anaviy yondashuvlar orqali emas, balki zamonaviy pedagogik texnologiyalar, ilg‘or metodlar va pedagogik mahoratni uyg‘un qo‘llash orqali erishish mumkin. Zamonaviy pedagogik texnologiyalar va pedagogik mahorat uyg‘unligi ta’lim sifati va samaradorligining asosiy omili sifatida namoyon bo‘ladi. Ushbu birikma o‘quv jarayonini samarali tashkil etish, bilimni puxta o‘zlashtirish va shaxsiy rivojlanishni ta’minlashda hal qiluvchi rol o‘ynaydi.