O‘quvchilarda kreativlik rivojlanishida shaxs individual xususiyatlarni roli - Baxtiyor Zokirjon o‘g‘li Qayumov; Marjonabonu Abduraximxuja qizi Yoʻqubxoʻjayeva (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada o‘quvchilarda kreativlik qobiliyatining shakllanishiga ta’sir qiluvchi shaxsiy-individual xususiyatlarning mazmuni, ularning ta’lim jarayonidagi ahamiyati hamda kreativ fikrlashni rivojlantiruvchi pedagogik yondashuvlar tahlil etiladi. Maqola ijodiy tafakkur, motivatsiya, temperament, qiziqishlar, tafakkur moslashuvchanligi va emotsional barqarorlikning kreativlikka ta’sirini yoritadi.