Musiqiy kompetensiyani shakllantirishda an’anaviy va zamonaviy metodlar - Adilbek Tolíbay ulí Baxtíbaev (Science and Education, 2025)
Maqola musiqa pedagogikasida musiqiy kompetensiyani shakllantirishda an’anaviy va zamonaviy metodlarni integratsiyalash masalasiga bag‘ishlangan. Tadqiqotda klassik pedagogik yondashuvlar, raqamli va interaktiv texnologiyalar, ularning integratsiyasi va pedagogik samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, an’anaviy va zamonaviy metodlarni uyg‘unlashtirish talabalarning musiqiy kompetensiyasini rivojlantirishda samarali vosita bo‘lib, ularning ijodiy va tanqidiy fikrlash salohiyatini oshiradi. Maqolada metodik tavsiyalar, interaktiv mashg‘ulotlar va raqamli resurslarni pedagogik jarayonda qo‘llash bo‘yicha ilmiy asoslar ham keltirilgan.