Pedagogik jarayonda klassik va zamonaviy yondashuvlarni integratsiyasi - Adilbek Tolíbay ulí Baxtíbaev (Science and Education, 2025)
Maqola pedagogik jarayonda klassik va zamonaviy yondashuvlarning integratsiyasini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda klassik ta’lim metodlari, zamonaviy interaktiv, raqamli va ijodiy pedagogik yondashuvlar, ularning pedagogik samaradorlik va ta’lim sifatiga ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, klassik va zamonaviy metodlarni uyg‘unlashtirish pedagogik jarayonning samaradorligini oshirish, o‘quvchilarning ijodiy va intellektual salohiyatini rivojlantirish imkonini beradi. Maqolada nazariy asoslar bilan bir qatorda, amaliy tajribalar va metodologik tavsiyalar ham berilgan. Pedagogik jarayonda klassik va zamonaviy yondashuvlarni integratsiya qilish ilmiy jihatdan dolzarb masala hisoblanadi, chunki bu ta’limning sifatini oshirish, talabalarning intellektual va ijodiy salohiyatini rivojlantirishga xizmat qiladi.