Rangtasvir mashg‘ulotlarini tashkil etishda kreativ va innovatsion yondashuvlarning didaktik ahamiyati - Bobur Abdug‘ani o‘g‘li Nabiyev (Science and Education, 2025)
Mazkur maqolada rangtasvir fanini o‘qitish jarayonida kreativ va innovatsion yondashuvlarning didaktik ahamiyati nazariy va metodik jihatdan tahlil etilgan. Rangtasvir mashg‘ulotlarini tashkil etishda zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida ta’lim jarayonini takomillashtirish, talabalarning ijodiy tafakkuri va badiiy kompetensiyalarini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Maqolada kreativ va innovatsion yondashuvlarning mazmun-mohiyati ochib berilib, ularning rangtasvir ta’limidagi o‘rni, didaktik imkoniyatlari hamda ta’lim samaradorligini oshirishdagi roli asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari rangtasvir fanini o‘qitishda zamonaviy metodik yondashuvlarni qo‘llash uchun ilmiy-metodik asos bo‘lib xizmat qiladi.