Umumta’lim maktablarida cholg‘u o‘qituvchilari malakasini oshirish orqali ta’lim sifati samaradorligini yanada mustahkamlash tadqiqoti - San’atjon Yorqul o‘g‘li Xudoyqulov (Science and Education, 2025)
Mazkur ilmiy tadqiqot umumta’lim maktablarida cholg‘u o‘qituvchilari kasbiy malakasini oshirish orqali musiqa ta’limi sifatini va samaradorligini yanada mustahkamlash masalalariga bag‘ishlangan. Tadqiqotda cholg‘u o‘qituvchisining kasbiy kompetensiyasi, pedagogik mahorati va metodik tayyorgarligining o‘quvchilarning musiqiy rivojlanishiga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Shuningdek, malaka oshirish tizimining zamonaviy modeli, innovatsion pedagogik texnologiyalar, kompetensiyaviy va shaxsga yo‘naltirilgan yondashuvlarning ta’lim sifatini oshirishdagi roli yoritiladi. Tadqiqot natijalari umumta’lim maktablarida cholg‘u o‘qituvchilarining kasbiy rivojlanishini tizimli tashkil etish, ularning metodik salohiyatini kuchaytirish va musiqa ta’limining samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga yo‘naltirilgan.