Chang qonun cholg‘usida zamonaviy ijrochilik metodlarini takomillashtirish omillari (ixtisoslashtirilgan musiqa san’ati maktablari misolida) - Xursheda Normurodovna Jumayeva (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada Chang qonun cholg‘usida zamonaviy ijrochilik metodlarini takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Ixtisoslashtirilgan musiqa san’ati maktablari tajribasi asosida Chang qonun cholg‘usida o‘quvchilarning ijrochilik mahoratini rivojlantirish, zamonaviy pedagogik yondashuvlar va innovatsion ta’lim texnologiyalarini qo‘llash yo‘llari tahlil qilinadi. Maqolada milliy cholg‘u ijrochiligi an’analarini asrab-avaylash bilan bir qatorda, zamonaviy talablar asosida o‘qitish metodikasini takomillashtirish omillari, o‘quvchilarning kreativ va ijodiy faolligini oshirish mexanizmlari, shuningdek, Chang qonun cholg‘usi o‘qitish jarayonida duch kelinadigan muammolar va ularning yechim yo‘llari taqdim etiladi. Tadqiqot natijalari ixtisoslashtirilgan musiqa ta’limi muassasalarida Chang qonun cholg‘usi o‘qitish sifatini oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar bilan boyitilgan.