Milliy torli cholg‘ularni o‘rganishda o‘quvchi individual qobiliyatini hisobga oluvchi differensial ta’lim yondashuvlarini rivojlantirish - San’atjon Yorqul o‘g‘li Xudoyqulov (Science and Education, 2025)
Milliy torli cholg‘ular (masalan, tar, tanbur, sato, dutor va boshqalar) milliy musiqa madaniyatining ajralmas qismi bo‘lib, ularni puxta o‘rganish musiqa ta’limi tizimida muhim o‘rin tutadi. Torli cholg‘ularni o‘rgatishda o‘quvchilarning individual qobiliyatlariga asoslanib differensial yondashuvlarni qo‘llash ta’lim samaradorligini sezilarli darajada oshiradi. Ushbu maqolada torli cholg‘ularni o‘rgatishning ilmiy asoslari, differensial ta’lim yondashuvlari, individual qobiliyatlarni aniqlash va baholash metodlari, shuningdek, amaliy tavsiyalar bayon etiladi.