Oliy ta’limda vokal tovush tizimini shakllantirishning nazariy-uslubiy optimallashtirish texnologiyalari - Malohat Xasan qizi Junaydova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada oliy ta’lim jarayonida vokal tovush tizimini shakllantirishning nazariy-metodik asoslari, talabalarda vokal ko‘nikmalarini rivojlantirishning didaktik tamoyillari, innovatsion pedagogik texnologiyalar va optimallashtirish strategiyalari yoritiladi. Vokal tovush tizimini samarali shakllantirish o‘qituvchi va talaba o‘rtasidagi kommunikativ hamkorlikka, o‘quv jarayonining bosqichma-bosqich takomillashtirilishiga, shuningdek, musiqa pedagogikasida zamonaviy yondashuvlardan foydalanishga asoslanadi. Maqola oliy ta’lim muassasalarida vokal ta’limi sifatini oshirish, o‘quv dasturlarini modernizatsiya qilish va vokal tayyorgarligi bo‘yicha metodik jarayonlarni takomillashtirishga qaratilgan.