Atrof-muhitni asrash va ekologik barqarorlikni ta’minlash muammolari - Muhammaddilyor Diyorbek o‘g‘li Uzoqjonov; Maxliyoxon Madaminjonovna Mirzakarimova (Science and Education, 2025)
Ushbu maqolada atrof-muhitni muhofaza qilish, ekologik barqarorlikni ta’minlash va tabiat resurslaridan oqilona foydalanish masalalari keng yoritilgan. Insoniyat taraqqiyoti bilan bir qatorda yuzaga kelayotgan ekologik muammolar, global isish, chiqindilarni kamaytirish va qayta ishlash, energiya samaradorligini oshirish hamda yashil iqtisodiyot tamoyillari haqida ilmiy asoslangan fikrlar bayon etilgan. Shuningdek, ekologik madaniyat va aholi ongini oshirishning ahamiyati ham ko‘rib chiqiladi.